PVC i AluSkin stolarija - "Jelen" d.o.o.
0%
  • AluSkin stolarija na objektu "Mühlbauer" Stara Pazova
  • Stambeni objekat sa PVC stolarijom
  • PVC prozor u sistemu "IDEAL 5000" sa PVC kutijom roletne
  • Stambeni objekat sa PVC stolarijom
  • Aluminijumska obloga u boji eloksaže čokolada S-6
  • Aluminijumska obloga u različitim bojama za dodatnu zaštitu i estetiku
  • Presjek profila "IDEAL 5000"
  • Aluminijumska obloga u boji eloksaže silver S-1
  • Poprecni presjek profila "IDEAL 4000"

PVC i AluSkin stolarija

PVC stolarija se izborila za svoju poziciju na tržištu zahvaljujući vrlo povoljnoj cijeni i vrhunskoj termičkoj izolaciji koju obezbjeđuju PVC profili. Oni predstavljaju ekološko riješenje koje se bazira na polivinil-hloridu koji se može potpuno reciklirati. Stolarija se izrađuje od vrhunskih "Aluplast" PVC profila njemačke proizvodnje u bijeloj boji. Prozorski ram se sastoji od štoka sa 5 vazdušnih komora i krila sa 6 vazdušnih komora. Postojanost boje i oblika profila garantovana je na temperaturama od -50 do +80 °C. I krilo i štok su propisno ojačani pocinkovanim čeličnim ojačanjem d=1,5 mm,što garantuje postojanost oblika prozorskog rama. Sistemska debljina navedenih profila iznosi D=70 mm. Sva stolarija snabdjevena je odgovarajućim visokokvalitetnim njemačkim okovom za otvaranje prema shemi. Svi spolja vidljivi dijelovi okova su bijele boje, a svi ostali dijelovi okova su pocinkovani i trajno zaštićeni od korozije. Stakljenje se vrši najkvalitetnijim termoizolacionim staklom ''float'' kvaliteta po izboru kupca. U ponudi imamo dva sistema koji pored svih gore navedenih osobina imaju i sledeće specifičnosti:
1) "IDEAL 5000" ima tri zaptivna dihtunga između štoka i krila tj. ima srednji ili treći dihtung. Faktor provodljivosti toplote prozorskog rama od ovih profila je Uf=1,1 W/(m2K). Zaptivke su izrađene od EPDM gume homogene tvrdoće u crnoj boji. Ovaj sistem je idealan za porodične kuće i stanove zbog vrhunske termičke, hidro i zvučne izolacije. U kombinaciji sa LOW-E 1.1 staklom zadovoljava energetske standarde tzv. "pasivne kuće".
2) "IDEAL 4000" ima dva zaptivna dihtunga između štoka i krila. Faktor provodljivosti toplote prozorskog rama od ovih profila je Uf=1,2 W/(m2K). Zaptivke su izrađene od EPDM gume homogene tvrdoće u bijeloj boji, ekstrudirane zajedno sa profilom. Sistem se odlikuje izuzetnim odnosom cijene i kvaliteta.Početkom 2008. godine uveli smo u naš proizvodni program sistem profila "Aluplast AluSkin Ideal 5000". Ovaj sistem vrhunskih performansi spaja u sebi sve najbolje karakteristike aluminijuma i PVC-a. U suštini to je sistem PVC profila sa 7 komora i tri zaptivna dihtunga između štoka i krila sa srednjom ili trećom zaptivnom gumom. PVC profili iz sistema "Aluplast Ideal 5000" se spolja oblažu aluminijumskom oblogom koja se izrađuje od materijala AlMgSi 0,5. Površinska obrada obloge se vrši anodnom oksidacijom (eloksažom) u sloju debljine od 18 do 24 mikrona, u boji eloksaže po izboru kupca ili plastifikacijom u bilo koju boju po RAL ton karti. I krilo i štok su propisno ojačani pocinkovanim čeličnim ojačanjem d=1,5 mm što garantuje postojanost oblika prozorskog rama. Sistemska debljina navedenih profila iznosi D=75 mm. Faktor provodljivosti toplote prozorskog rama od navedenih profila je Uf=1,0 W/(m2K). Sva stolarija snabdjevena je odgovarajućim visokokvalitetnim njemačkim okovom za otvaranje prema shemi. Svi spolja vidljivi dijelovi okova su bijele boje, a svi ostali dijelovi okova su pocinkovani i trajno zaštićeni od korozije. Stakljenje se vrši najkvalitetnijim termoizolacionim staklom ''float'' kvaliteta po izboru kupca. Zaptivke su izrađene od EPDM gume homogene tvrdoće u crnoj boji.